GP Batteries

GP Batteries logotype
GP Batteries International (GPI) är en del av Gold Peak Group i Hong Kong. 1964 lanserades det första Gold Peak-batteriet som användes i de transistorradios som var populära under 60-talet.

Gold Peak-batterierna är föregångare till de batterier som produceras i GP Batteries fabriker idag. GP Batteries är med sina 15 fabriker i Kina fokuserade på produktion av alkaliska batterier, NiMH-batterier, litiumbatterier, knappceller och batteriladdare m.m. Ända sedan 90-talet när laddningsbara batterier introducerades på marknaden har de fokuserat sin marknadsföring på laddningsbara produkter, vilket har gett dem en ledande marknadsposition i kategorin med världens största fabriker och flest antal producerade NiMH-celler varje år.

När laddningsbara batterier kördes ut på marknaden följde såklart batteriladdaren med - deras första kallade de GP PowerBank 1. Idag kan de vara stolta över att ordet powerbank har fått fäste hos många leverantörer och batteritillverkare, då främst vad gäller bärbara USB-laddare och batteripackar.

Stavbatterier

Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

075-242 43 00

Skicka e-post