Beräkna ditt solenergibehov

Vår solcellskalkylator är ett praktiskt verktyg som hjälper dig att snabbt och enkelt beräkna ditt behov av solenergi.

Genom att mata in information om din fastighet, energiförbrukning och geografiska placering får du en uppskattning av antalet solpaneler du behöver, nödvändiga tillbehör samt den förväntade energiproduktionen.

Observera att resultatet från kalkylatorn endast är en rekommendation och det finns många andra alternativ att välja på. Tänk även på att du behöver komplettera med en växelriktare/inverter om du önskar 230 V AC i din applikation.

Solcellskalkylator
1

Placering

Ort

Soltimmarna varierar en del beroende på var i Sverige du bor. Fyll bara i närmsta ort där anläggningen skall installeras så sköter vi resten.


Väderstreck

För att få ut så mycket som möjligt av din anläggning är det viktiga att panelerna monteras mot bästa möjliga väderstreck. Söderläge ger flest antal soltimmar följt av sydväst. Norr har vi helt uteslutit då detta ej rekommenderas alls.

Vinkel

Denna faktor har också viss påverkan på solpanelernas effekt, dock mindre än väderstrecket. Välj den vinkel som panelerna kommer att monteras i.

Vinklar hustak

2

Energiförbrukning

Användningstid per vecka (i snitt)

Sommarhalvår och vinterhalvår har olika antal soltimmar per dag,  så för att kunna beräkna ditt behov behöver vi veta ungefär hur många dagar i veckan i snitt du använder systemet under respektive tidsperiod.

Snitt antal dagar per vecka under sommarhalvåret (maj-augusti)

Snitt antal dagar per vecka under vinterhalvåret (september-april)

Någon av användningstiderna måste vara över 0 dagar i genomsnitt per vecka.

Elektrisk utrustning

Hur många solpaneler och hur stor batteribank du behöver beror på hur stort energibehov du har. Här anger du all utrustning som kommer att användas i ditt system. Lägg till utrustning genom att skriva in den utrustning som ska läggas till. Du kommer att få upp förslag medan du skriver med en uppskattad förbrukning. Men det går också bra att manuellt skriva in utrustningen och ändra effekten och användningstiden.

Utrustning Effekt (W) Användning (h/dag)

Du måste lägga till minst en elektrisk utrustning.

3

Rekommenderade produkter

Nödvändig solpanelseffekt

Rekommenderad batteribank

Energiförbrukning per dag

Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat

Batteripoolen sortiment

Välkommen till Batteripoolen AB!

Batteripoolen AB är en nordisk distributör av kvalitetsbatterier, solenergiprodukter och tillbehör.  Vi förser ert företag med allt från stationära och traktionära batterier till start- & förbrukningsbatterier.

Via denna sida levererar vi endast till registrerade företag, så är du privatperson så hänvisar vi dig istället till vår konsumentsida eller någon av våra återförsäljare.