Om Batteripoolen

Nytt bolag - lång erfarenhet

År 2011 förvärvade OEM-koncernen Svenska Batteripoolen i Borlänge. Bolaget har funnits sedan 1983 och har en bred erfarenhet av framförallt startbatterier. Produktområde Batteri inom OEM-koncernens bolag OEM Automatic AB har vuxit sedan starten 1998 och har sin styrka inom industribatterier. Här kan du beställa eller titta i vår företagspresentation.

Vi samlar all vår batterikunskap i Batteripoolen

1 september 2013 bildades ett nytt bolag - Batteripoolen. Bolaget är en sammanslagning av produktområde Batteri inom OEM Automatic och Svenska Batteripoolen. I det nya bolaget samlar vi all vår spetskompetens inom batterier och i samverkan med våra tillverkare erbjuder vi en unik produktbredd och kom­petens. Vi strävar alltid mot att utveckla service och erbjudande för att kunna växa vidare på den svenska marknaden med alltfler nöjda kunder.

Konkurrenskraftigt sortiment

Vi representerar flera av världens ledande tillverkare inom både start- och industribatterier med tillbehör. Vi fungerar som deras sälj-, marknads- och logistikfunktion på den svenska marknaden. Vårt långsiktiga och nära samarbete med tillverkarna innebär att vi kontinuerligt utvecklar vårt sortiment genom att ge tillverkarna värdefull återkoppling kring våra kunders behov och önskemål. Utvecklingen inom batterier och strömförsörjning är snabb och vi har därför högt fokus på att lära oss mer om framtidens teknologi och förstärka vårt sortiment med konkurrenskraftiga produkter.

En del av OEM-koncernen

Batteripoolen är en del av börsnoterade OEM-koncernen med 36 rörelsedrivande enheter i 14 länder och en årsomsättning på ca 3,1 miljarder. Genom att samverka med koncernens största bolag OEM Automatic inom centrala stödfunktioner som logistik, kvalitet, reklamationshantering och ekonomi kan vi kombinera det lilla bolagets flexibilitet med det stora bolagets resurser. Vi ser fram emot att få visa dig som kund vilken kraft vi kan tillföra!

Specialiserad organisation

Våra säljare ägnar huvuddelen av sin tid åt att besöka kunder för att på plats förstå behoven och därmed kunna ge bästa tänkbara lösning. Med kontor i Tranås och Borlänge kan vi snabbt erbjuda support. Produktspecialisterna har kontinuerlig kontakt med tillverkarna och samverkar dagligen med säljorganisationen för att hitta rätt lösning i varje applikation. Tillsammans med vår inköps- och logistikavdelning har vi en effektiv organisation för att kunna leverera rätt produkt i rätt tid till våra kunder.

Batteripoolen.se eller personlig kundsupport

På vår hemsida hittar du alltid komplett och uppdaterad information om våra produkter. Här kan du även beställa kataloger och broschyrer. Önskar du hjälp eller har en fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kundsupport via telefon eller e-post. Hos oss möter du engagerade medarbetare som alltid strävar efter att ge dig bästa möjliga lösning. Det innebär en stor trygghet för dig som kund.

Företagspresentation

Ladda gärna hem vår digitala företagspresentation (PowerPoint).

Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

075-242 43 00

Skicka e-post