5 enkla tips - förläng livslängden på fordonsbatterier

Det är viktigt att kunna ge en korrekt rådgivning till dina kunder kring batterivård. Här har vi listat 5 enkla tips som du kan förmedla till dina kunder för att hjälpa dem förlänga livslängden på sina fordonsbatterier. Genom att säkerställa att kundernas batterier håller så länge som möjligt och ger maximal prestanda, kommer kundnöjdheten i din butik att öka. Det är sällan någon som tackar nej till goda tips och råd!

Kunskap
Ikon - rätt batteri till rätt applikation
01. RÄTT BATTERI TILL RÄTT APPLIKATION

Säkerställ att dina kunder använder rätt batteri för sina motorcyklar, bilar eller exempelvis vattenskotrar. Kontrollera spänningen, specifikationerna och teknologin för att matcha rätt batteri med rätt applikation. Att använda fel batteri kan leda till förkortad livslängd och prestandaproblem. Här på vår hemsida kan du ta hjälp av vårt batterisökningsverktyg som hjälper dig att hitta rätt batteri. 

Ikon - underhåll av laddningsnivå
02. UNDERHÅLL AV LADDNINGSNIVÅ

Uppmuntra dina kunder att kontinuerligt ladda sina batterier. Genom att bibehålla en hög laddningsnivå kan interna skador på batteriet förebyggas. Du kan bland annat förklara hur batteriet laddas automatiskt i fordon som används regelbundet och tas ut på längre turer. Om din kund har ett fordon som är inaktivt under längre perioder, kan du rekommendera användning av smarta batteriladdare för att hålla batterierna vid optimal laddningsnivå och skydda deras prestanda. Vi rekommenderar Yuasa Serie YCX som de smartaste batteriladdarna på marknaden för fordonsbatterier. 

Ikon - verktygslåda
03. FÖLJ ETT UNDERHÅLLSSCHEMA

För att ytterligare maximera livslängden på batterier kan du rekommendera dina kunder att följa ett noggrant underhållsschema. Ett sådant schema kan till exempel innehålla punkter som regelbundna kontroller och rengöring av terminalerna, eller att hålla batterierna på rätt laddningsnivå genom att stödladda under vinterförvaring av exempelvis motorcykelbatterier. Ett annat tips är att erbjuda dina kunder batteritestning och underhållstjänster för att säkerställa att batterierna håller optimal prestanda under lång tid.

Ikon - korrekt information
04.  FÖRMEDLA KORREKT INFORMATION

Som alltid är det viktigt att förmedla en korrekt information när det handlar om tekniska applikationer. Därför kan det vara en god idé att bland annat berätta att batterier är en förbrukningsvara. Ett batteri försämras naturligt och kommer att tappa prestanda över tid tills det slutar fungera. Oavsett hur bra du tar hand om ett batteri kommer det inte att hålla för evigt. Är du osäker på vad du ska svara när du får tekniska frågor? Kom ihåg att vi alltid finns till hands. Tveka inte att kontakta oss om frågetecken uppstår.

Ikon - kundanpassad support och rådgivning
05. ERBJUD KUNDANPASSAD SUPPORT OCH RÅDGIVNING

Slutligen, se till att erbjuda kundanpassad support och rådgivning för att hjälpa dina kunder att välja rätt batteri till rätt applikation. Med korrekt skötsel och underhåll kan de flesta batterier ge flera år av pålitligt kraft innan det är dags för ett byte. 

Letar du efter fler tips & råd?

Genom att följa dessa råd och erbjuda kundanpassad support kan du hjälpa dina kunder att få ut det mesta av sina fordonsbatterier samtidigt som du bygger långsiktiga relationer som återförsäljare. Glöm inte att ta hjälp av vårt batterisökningsverktyg och utforska vårt sortiment av smarta batteriladdare. För fler experttips om batteriskötsel av bland annat motorcykelbatterier, läs den här artikeln: Varför startar inte motorcykelbatteriet efter vintern?

Teknisk rådgivning
Martin IgnellMartin Ignell

Produktansvarig

Fordonsbatterier, maskinbatterier, batteriladdare

+46 75 242 41 36 075-242 41 36

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat