FAQ - Vanliga frågor

3-stegsladdare

En 3-stegsladdare är en laddare som används för att ladda och underhålla batterier på ett effektivt och säkert sätt. Namnet kommer från att laddningsprocessen är uppdelad i tre steg: Bulk, Absorption och Float. Här följer en mer detaljerad beskrivning av varje steg:

  1. Bulk:
    Under det första steget applicerar laddaren en hög strömstyrka till batteriet tills dess spänning når en fördefinierad nivå. Bulk-stadiet är den mest intensiva delen av laddningsprocessen, där batteriet laddas så snabbt som möjligt.

  2. Absorption:
    Efter att batteriet har nått bulk-stadiet minskar laddaren strömstyrkan och fortsätter att ladda batteriet vid en lägre nivå tills batterispänningen når en annan fördefinierad nivå. Detta andra steg kallas absorption och syftar till att uppnå full laddning av batteriet.

  3. Float:
    När batteriet har nått full laddning och uppnått absorption-stadiet går laddaren vidare till det tredje och sista steget, som kallas float. Här sänker laddaren strömstyrkan till en mycket låg nivå, så att batteriet inte överladdas eller överhettas. Float-stadiet upprätthåller batteriets laddningsnivå medan det används och skyddar batteriet från att förlora laddning om det inte används under en längre period.

En 3-stegsladdare är en vanlig typ av laddare för bly-syra-batterier, såsom bilbatterier, marinbatterier eller solcellsbatterier. Det är en effektiv laddningsmetod som ger längre batterilivslängd och minskar risken för överladdning eller skador på batteriet.

Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat