FAQ - Vanliga frågor

Alkaliskt batteri

Ett alkaliskt batteri är en typ av batteri som använder en alkalisk elektrolyt, som vanligtvis består av en lösning av kaliumhydroxid eller natriumhydroxid, för att generera ström. Batteriet är vanligtvis cylindriskt eller rektangulärt format och finns i en mängd olika storlekar och kapaciteter.

En alkaliskt batteri består av ett hölje, två elektroder och en elektrolytlösning. Höljet är vanligtvis tillverkat av metall eller plast och fungerar som en skyddande kapsel för att förhindra läckage av elektrolyten. Elektroderna är tillverkade av olika metaller och är separerade av en pappersseparator för att förhindra direktkontakt.

När batteriet används, reagerar elektrolyten med den negativa elektroden, som vanligtvis är gjord av zink. Denna reaktion frigör elektroner, som rör sig genom kretsen och genererar ström. Den positiva elektroden är vanligtvis gjord av manganoxid, som agerar som en katalysator för att accelerera reaktionen och öka batteriets kapacitet.

Alkaliska batterier har flera fördelar jämfört med andra batterityper. De har en hög energitäthet, vilket innebär att de kan leverera mer ström under längre tid än andra batterier med samma storlek. De har också en längre hållbarhet än andra batterier, vilket gör dem lämpliga för applikationer som kräver långvarig användning eller lagring.

En nackdel med alkaliska batterier är att de är känsliga för höga temperaturer, vilket kan påverka deras prestanda och livslängd. De är också mindre effektiva vid höga strömstyrkor jämfört med andra batterityper, såsom litiumjonbatterier.

Alkaliska batterier används ofta i en mängd olika applikationer, inklusive fjärrkontroller, ficklampor, klockor, leksaker och andra elektroniska enheter. De är också vanliga i kameror och andra enheter som kräver hög strömstyrka under kortare perioder.
Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat