FAQ - Vanliga frågor

Amperetimmar (Ah)

Amperetimmar (Ah) är en enhet som används för att mäta energimängden som ett batteri kan lagra och leverera. En amperetimme definieras som mängden elektrisk energi som en ström på en ampere kan leverera under en timme.

För att förstå hur Ah fungerar kan vi titta på en vanlig bilbatteri som har en kapacitet på 50 Ah. Detta betyder att batteriet kan leverera en ström på en ampere under 50 timmar, eller en ström på 50 ampere under en timme. Ju högre Ah-värde på ett batteri, desto mer energi kan det lagra och leverera.

Ah är en viktig parameter när man väljer ett batteri för en viss applikation, eftersom det bestämmer hur länge batteriet kan leverera ström innan det behöver laddas om. Till exempel kan ett batteri med högre Ah-kapacitet leverera ström längre än ett batteri med lägre Ah-kapacitet.

Det är viktigt att notera att Ah-kapaciteten inte är det enda som påverkar batteriets prestanda. Andra faktorer som inverkar på batteriets prestanda är batteriets kemi, temperatur, laddningsnivå, urladdningsgrad och användningsområde.

Ah används ofta för att mäta kapaciteten hos bly-syra-batterier som används i bilar, båtar, solcellsinstallationer och andra applikationer där det krävs lagring av stora mängder elektrisk energi. Ah kan också användas för att mäta kapaciteten hos andra batterityper, som litiumjonbatterier.
Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat