FAQ - Vanliga frågor

Seriekoppling

Seriekoppling av batterier är när flera batterier kopplas ihop i en serie för att öka den totala spänningen. I en seriekoppling av batterier ansluts batteriernas positiva pol till nästa batteris negativa pol med hjälp av ledningar. När batterierna är kopplade i serie, ökar den totala spänningen i kretsen med summan av spänningen i varje enskilt batteri.

Till exempel, om du kopplar två 12-volts batterier i serie, kommer den totala spänningen i kretsen att bli 24 volt (12 + 12). Om du kopplar tre 12-volts batterier i serie, kommer den totala spänningen att bli 36 volt (12 + 12 + 12) och så vidare.

För att genomföra en seriekoppling av batterier, behöver du ett antal batterier och ledningar. Ledningarna används för att ansluta den positiva polen på det första batteriet till den negativa polen på det andra batteriet, den positiva polen på det andra batteriet till den negativa polen på det tredje batteriet, och så vidare. Det är viktigt att vara försiktig när man hanterar batterier eftersom de kan ge ifrån sig farliga kemikalier eller strömstötar om de hanteras felaktigt.

En seriekoppling av batterier används ofta i tillämpningar där högre spänningar krävs, som i fordon eller solcellsanläggningar. Det är också viktigt att tänka på att när batterierna är kopplade i serie kommer den totala spänningen att öka, men kapaciteten (antalet ampere-timmar) kommer att vara densamma som för ett enskilt batteri. Detta innebär att en seriekoppling av batterier kan öka spänningen, men det kommer inte att öka mängden energi som batterierna kan leverera.
Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat

Batteripoolen sortiment

Välkommen till Batteripoolen AB!

Batteripoolen AB är en nordisk distributör av kvalitetsbatterier, solenergiprodukter och tillbehör.  Vi förser ert företag med allt från stationära och traktionära batterier till start- & förbrukningsbatterier.

Via denna sida levererar vi endast till registrerade företag, så är du privatperson så hänvisar vi dig istället till vår konsumentsida eller någon av våra återförsäljare.