Vinterförvaring av litiumbatterier

Vinterförvaring av litiumbatterier

Vare sig man vill eller ej så tar sommaren slut i sinom tid. Efter att dina litiumbatterier troget tjänstgjort under hela sommaren är det dags för att ge dem en välbehövlig och skön vila. Här går vi igenom vad man ska tänka på.

När det gäller vinterförvaring av litiumbatterier finns en del saker att tänka för att bibehålla livslängden på batteriet. I denna artikel och video redogör vi för det viktigaste.

Inför vintern

Följ nedan steg inför vintern för att säkerställa ditt batteris livslängd.

  1. Koppla försiktigt bort batteriet Börja med att koppla bort batteriet från applikationen det används i. Var försiktig när du lossar kabelskorna för att inte skada dessa polerna. Skruva loss muttrarna ordentligt så att skorna lätt lossnar. Bänd inte bort dem eller använd våld!
  2. Förvara batteriet i ett varmt utrymme Det är viktigt att inte förvara batteriet utomhus i kyla över vintern, utan ta ur batteriet och ställ det på en varm plats.
  3. Ladda upp batteriet till minst 50% (ca 13V) När batteriet är urplockat och placerat i ett varmt utrymme är det dags att ladda upp batteriet till minst 50% (ca 13V).

Inför sommaren

När det äntligen att sätta i batteriet igen inför sommaren gör du bara enligt nedan.

  1. Ladda upp batteriet till 100% (ca 13,4V) Börja med att koppla på en laddare och ladda upp batteriet till fulladdat, vilket är runt 13,4V.
  2. Sätt i batteriet och koppla in batteriet Se till att batteriet och polerna är rena och fina och sätt sedan tillbaka batteriet där du ska använda det. Koppla på kabelskorna men var försiktig så att inte polerna skadas genom att öppna upp kabelskorna ordentligt så att de lätt glider på. Banka ej ner dem!
  3. Du är redo för sommarens äventyr!

Kunskap

video cannot show image
Teknisk rådgivning
Martin IgnellMartin Ignell

Produktansvarig

Fordonsbatterier, maskinbatterier, batteriladdare

+46 75 242 41 36 075-242 41 36

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport & order

Ställ en fråga eller lägg en order - vår kundsupport hjälper dig!

phone 075-242 43 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Öppna chat

Batteripoolen sortiment

Välkommen till Batteripoolen AB!

Batteripoolen AB är en nordisk distributör av kvalitetsbatterier, solenergiprodukter och tillbehör.  Vi förser ert företag med allt från stationära och traktionära batterier till start- & förbrukningsbatterier.

Via denna sida levererar vi endast till registrerade företag, så är du privatperson så hänvisar vi dig istället till vår konsumentsida eller någon av våra återförsäljare.